Acudim a Castelló per a analitzar la corrupció al País Valencià i novetats legislatives

Acudim a Castelló per a analitzar la corrupció al País Valencià i novetats legislatives

 • De 48 sol·licituds de protecció com a persona denunciant davant l’Agència Antifrau Valenciana, són 8 casos els que s’eleven des de Castelló.
  L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (OCCC) va estar el passat 16 de novembre en la Diputació de Castelló per a presentar les novetats de l’estudi realitzat pel professor de Dret Penal, Jorge Correcher, i amb Joan Llinares, Director de l’Agència Valenciana Antifrau, que va tractar el nou marc jurídic de la protecció a les persones denunciants des de la seua valoració i perspectiva.La línia argumental del professor Correcher correspon al que ja hauríem tractat en l’acte de Ca Revolta, emmarcant-se una actualització del mapa didàctic i les dades rellevants sobre els delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències. Entre la nou sentències noves, destaquem una altra nova peça del Cas Blasco, respecte a tripijocs informàtics en la Conselleria d’Immigració i ciutadania.

  Pel seu costat, Joan Llinares destaca elements ja afirmats per Consuelo Vidal quant a la participació de la ciutadania en l’acte realitzat a València el dia anterior. És el focus ciutadà la pedra angular en el combat a la corrupció, explicant el funcionament el canal de denúncies, les denuncia anònimes i les garanties que poden gaudir gràcies a l’existència de l’Agència. D’altra banda, realitza una crítica a l’Estat espanyol per no haver transposat fins i tot la Directiva, que arriba quasi dos anys tard fins i tot comptant amb el Projecte de Llei que es troba en revisió.

  Tant Rafael Maurí, com Dolors Ibáñez, moderadora de la taula, van realitzar una presentació de l’Observatori i dels ponents, dedicant minuts posteriors a incentivar el debat entorn de la independència de l’Agència Antifrau dels resultats de les futures eleccions, el paper de la ciutadania com a fre de la corrupció i l’espera dels ciutadans per a conéixer com es materialitzarà aqueixa futura Agència Antifrau Estatal.

  Para más información:

  Anàlisi de les últimes sentències de corrupció en l’administració valenciana

  L’Agència participa en Castelló en una jornada organitzada per l’Observatori contra la Corrupció i la Plataforma Castelló per la Justícia

 

Sense comentaris

Escriu un comentari