Apropiació de fons de loteria a Alacant

Sentència

Sentència Audiència Provincial d’Alacant (núm. 247/2013), 30 d’abril de 2013

Descripció dels fets

Un administrador de loteria d’Alacant va incorporar un cabal públic al seu patrimoni durant més de 8 anys. Va deixar d’ingressar en el compte de l’Administració de Loteries i Apostes de l’Estat més de 100.000 € corresponents als fons públics que custodiava, fent ús d’aquell import en el seu propi benefici.

Municipi

Alacant.

Comarca

L’Alacantí

Delicte imputat

Delicte de malversació de l’art. 432.1 CP en relació amb el 435 CP.

Sentit sentència

Condemnatòria.

Classe funcionari/autoritat

Administrador de loteries. Tot i que el condemnat no ostentava la condició de funcionari públic, se li condemna per malversació de cabals públics, atés que així ho preveu el Codi Penal en l’art. 435 per a aquells particulars dipositaris de cabals o efectes públics.

Impacte econòmic

100.000 €.

Concurs amb altres delictes

No consta.

Pena

Pena de 3 anys de presó i inhabilitació absoluta durant un període de 6 anys.

Responsabilitat civil

41.396,66 € més interessos legals que el condemnat ha de pagar a l’entitat asseguradora que es va fer càrrec del pagament de les quantitats degudes.

Altres dades d’interés

El condemnat va reconèixer haver-se apropiat de més de 100.000 €, la qual cosa constituïa una malversació d’especial gravetat i l’aplicació de l’art. 432.2 CP. No obstant això, va retornar més de 60.000 €, pel que el Ministeri Fiscal va optar per una qualificació dels fets que incloïa una rebaixa d’un grau de la pena aplicable sense apreciar la gravetat del delicte.