Apropiació indeguda de fons per funcionari públic de Gandia

Sentència

Sentencia Audiència Provincial de València (núm. 457/2021), 16 de setembre.

Descripció dels fets

L’acusat, funcionari de carrera de l’Ajuntament de Gandia, aprofitant les seues funcions en la gestió i cobrament de les taxes per llicències i altres serveis del Cementeri Municipal del municipi , durant els anys 2007 a 2016, guiat per un il·lícit ànim de lucre, es va apoderar de manera il·lícita de quantitats variables de la recaptació del cementeri, llevant de la hisenda municipal un total d’1.197.560,86€ apropiant-se’ls sense la detecció dels serveis econòmics municipals.

Municipi

Gandia.

Comarca

La Safor.

Delicte imputat

Delicte de malversació de l’art. 432.1 CP.

Sentit de la sentència

Condemnatòria.

Classe funcionari/autoritat

Funcionari encarregat de la gestió i cobrament de les taxes per llicències i altres serveis del Cementeri Municipal de Gandia.

Impacte econòmic

1.1197.560,86€.

Concurs amb altres delictes

No consta.

Pena

4 anys de presó i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com inhabilitació absoluta per a ocupació o càrrec públic per temps de 10 anys.

Responsabilitat civil

Del total sostret, a l’acusat li falta per retornar la quantitat de 817.423,43€, havent subscrit un acord transaccional extrajudicial, en virtut del qual es va establir un sistema reparatori i indemnitzatori pel qual l’acusat es comprometia a reparar el mal causat a les arques públiques.

Altres dades d’interés

No consta.