Concessió de l’explotació de la Planta Embotelladora d’aigua a Chóvar

Sentència

Sentència Audiència Provincial de Castelló (núm. 3/2002), 22 de febrer de 2002.

Descripció dels fets

El Tinent Alcalde i regidor del municipi de Chóvar, encarregat de la Planta Embotelladora d’Aigua, va rebre dàdiva dels responsables d’una empresa d’explotació d’aquesta indústria, amb els qui es concerta per a informar favorablement al Ple del Consistori sobre la conveniència d’atorgar a aquesta empresa la concessió administrativa per a l’explotació i venda en exclusiva de les aigües sobrants de la Planta Embotelladora de l’Ajuntament. A canvi, l’imputat va obtenir la promesa de lliurament gratuït d’un 49% de participacions socials d’una futura societat que es constituiria entre ells per a la comercialització de l’aigua.

Municipi

Chóvar.

Comarca

L’Alt Palància.

Delicte imputat

Delicte de suborn de l’art. 420 CP.

Sentit sentència

Condemnatòria.

Classe funcionari/autoritat

Tinent-Alcalde.

Impacte econòmic

Lliurament gratuït d’un 49% del capital social de l’entitat “Aguas de Chovar, S.L.” sense aportar-hi cap contribució econòmica.

Concurs amb altres delictes

No consta.

Pena

Pena de 6 mesos de presó, inhabilitació especial per a l’acompliment de les seues funcions durant 3 anys i multa de 360 dies amb una quota diària de 3 €.

Responsabilitat civil

No consta.

Altres dades d’interés

Sentència de conformitat d’acord amb l’article 793.2 de la Llei d’Enjudiciament Criminal. A més de la circumstància atenuant de l’article 21.4 CP pel reconeixement dels fets, s’aplica la 6 del mateix precepte mentre que s’aprecien dilacions en la tramitació de la causa, atés que els fets esdevinguts l’any 1987 són enjudiciats l’any 2002.