Prevaricació administrativa alcalde de Barx

Sentència

Sentència Audiència Provincial de València (núm. 350/2000), 7 de desembre de 2000

Descripció dels fets

L’Alcalde de Barx, Francisco Olmos García, no convoca un ple municipal on hauria de procedir-se a la discussió i votació de la moció de censura que havia presentat l’oposició del Consistori. El primer edil, malgrat tenir consciència de l’obligatorietat que tenia de convocar ple extraordinari de la corporació per a debatre la moció de censura, conforme al que disposa l’art. 197.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, no ho va fer, amb la qual cosa va aconseguir perllongar indegudament el seu càrrec de primer edil durant un any i mig.

Municipi

Barx.

Comarca

La Safor.

Delicte imputat

Delicte de prevaricació administrativa de l’art. 404 CP.

Sentit sentència

Condemnatòria.

Classe funcionari/autoritat

Alcalde, per l’AIPB.

Impacte econòmic

No consta en la resolució, però s’entén aquest com el salari percebut indegudament per l’Alcalde durant l’any i mig que va aconseguir perllongar la seua estada al capdavant de l’Ajuntament de Barx.

Concurs amb altres delictes

No consta.

Pena

Pena per dos delictes de prevaricació, condemnat per cadascun d’ells a 7 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

Responsabilitat civil

No consta.

Altres dades d’interés

La resolució desestima el recurs d’apel·lació interposat contra la Sentència dictada pel Jutjat Penal núm. 1 de Gandía, dictada l’11 de setembre de 2000, que condemnava a l’alcalde a 14 anys d’inhabilitació.