Celebrem el dia Internacional Contra la Corrupció

Celebrem el dia Internacional Contra la Corrupció

L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (OCCC) va estar el passat 12 de desembre de 2022 celebrant al costat de l’Agència Valenciana Antifrau (AVAF) un esdeveniment en commemoració del passat 9 de desembre, dia internacional contra la corrupció. Consuelo Vidal, presidenta de l’Observatori, es va encarregar de la moderació de la taula redona del paper de la ciutadania en la lluita contra la corrupció urbanística, en la qual van participar Carles Dolç i Itziar González. Tots dos arquitectes també han exercit una activitat potent en representació ciutadana. El primer, autor del llibre “Del Saler al Túria” i defensor dels moviments socials per a un urbanisme sostenible, així com la segona ponent, Itziar González, presidenta de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (O3C), lideraven al costat de Consuelo Vidal la veu de la ciutadania en un esdeveniment en el qual es va posar sobre la taula la necessitat d’incloure la veu de la població en el combat a la corrupció urbanística.

En la següent taula, moderada per l’investigador Fernando Jiménez, han intervingut des d’una anàlisi jurídica Inma Ferrer i Joaquim Bosch. Des de la seua experiència, d’una banda com a lletrada en diferents casos de corrupció i destacant la seua labor a Lanzarote, mentre que per un altre, també mereix al·lusions la presència del magistrat, autor de l’últim llibre amb major impacte en la matèria: “La pàtria en la cartera”.

Teresa Clemente, directora d’Assumptes Jurídics de l’AVAF es va encarregar de realitzar una sèrie de conclusions de tot l’esdeveniment, emfatitzant en la necessitat de transposar la Directiva de protecció als denunciants que encara tenim pendent, aprendre a utilitzar els conceptes i les seues diferències quant a urbanisme i millorar la participació ciutadana en aquests assumptes, conjuminant les dues taules que li van precedir per a donar suport a la importància d’aquestes.

Per a més informació, l’Agència Valenciana Antifrau ha pujat als seus mitjans tota la conferència:

Sense comentaris

Escriu un comentari