La xifres de la corrupció de 2018: el Poder Judicial publica el seu informe trimestral

La xifres de la corrupció de 2018: el Poder Judicial publica el seu informe trimestral

El Consell General del Poder Judicial recopila dades estadístiques sobre els processos judicials sobre corrupció a Espanya. L’any 2018, la xifra de casos se situa en 17 i la de persones acusades, en 84.

El CGPJ, l’anomenat govern de jutges i jutgesses, té com a finalitat principal garantir la independència del poder judicial en l’exercici de la seua funció. Al marge d’esta activitat, la institució també realitza una important labor estadística i recopila dades que ajuden a efectuar un retrat precís de la conjuntura que travessa la Justícia a Espanya.

Dels diferents informes que periòdicament publica el Consell, des de l’Observatori volem posar l’accent en un molt concret, que arreplega informació sobre els processos penals que jutgen delictes relacionats amb la corrupció. Este estudi es divulga cada tres mesos i conté, això sí, només dades relacionades amb procediments en fase de judici oral. Del mateix document s’extrauen les xifres exactes, a més, sobre el nombre d’individus condemnats per sentència ferma i sobre la població reclusa pel mateix motiu.

Segons esta estadística, en el primer trimestre de l’any 2018, en l’estat espanyol hi ha 84 persones acusades per corrupció, en un total de 17 procediments que actualment es troben en fase de judici oral. Queden, per tant, al marge d’esta estadística els qui ja estan sent investigats però els tràmits dels quals es troben encara en procés d’instrucció.

El CGPJ ofereix també referències que permeten analitzar la situació de les autonomies, per la qual cosa resulta interessant observar la foto fixa que ofereix la Comunitat Valenciana en este sentit. El segon trimestre de 2018, en les províncies de València, Castelló i Alacant, les persones acusades per delictes de corrupció eren nou i representaven el 22,5% dels 40 individus que a tot l’Estat tenien procediments oberts. Per davant de la Comunitat, només Andalusia, amb 16 persones acusades i/o investigades. 

Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.