Participem en la Jornada Internacional de Commemoració dels 20 anys de la Convenció de NNUU contra la Corrupció, organitzada per l’AVAF

Participem en la Jornada Internacional de Commemoració dels 20 anys de la Convenció de NNUU contra la Corrupció, organitzada per l’AVAF

El passat 30 de novembre, en el Museu de Belles arts de València, vam participar en la Jornada Internacional de Commemoració dels 20 anys de la Convenció de NNUU contra la Corrupció. La Jornada va ser organitzada per l’Agència Valenciana Antifrau i des de l’Observatori participarem en la Mesa dedicada al paper de la ciutadania en la lluita contra la corrupció.

La inauguració de la jornada va estar a càrrec de la secretària autonòmica de Funció Pública de la Generalitat Valenciana, Sra. Emilia Selva; el director del Museu de Belles arts (en la sala d’actes del qual es va realitzar l’esdeveniment), Sr. Pablo González; i pel director de l’Agència, Sr. Joan Llinares.

El Sr. Manuel Villoria va ser l’encarregat de realitzar la conferència inaugural, que va titular “2003-2023. Vint anys de la Convenció de Nacions Unides contra la Corrupció. Situació actual a Espanya”, que va ser seguida de quatre taules redones:

  •  “La lluita contra la corrupció en el dia a dia”, que va comptar amb el cap de la unitat de selecció d’operacions i investigacions de l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), Sr. Eduardo Cano; el tinent coronel cap del departament d’investigacions econòmiques i anticorrupció, Sr. Antonio Balas; i el director de l’Oficina Andalusa contra el Frau i la Corrupció (OAAF), Sr. Ricardo Puyol. La taula va ser moderada per la cap de la unitat d’Anàlisi i Investigació de l’Agència Valenciana Antifrau, Sra. María José Moragues.
  • “El paper de la justícia en la lluita contra la corrupció”, amb la Fiscal Superior de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana, Sra. Teresa Gisbert; el Fiscal de Sala Jefe de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, Sr. Alejandro Luzón; i el magistrat Sr. Joaquim Bosch. La Sra. Teresa Clemente, directora adjunta i d’Assumptes Jurídics de l’Agència es va encarregar de moderar esta taula.
  • “Ciutadania”, amb entitats membres del Consell de Participació de l’Agència: amb la directora de la Fundació Hay Derecho, Sra. Safira Cantos; el vicepresident de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció i vicepresident del Consell de Participació de l’AVAF, Sr. Rafael Mauri; i el president de la Fundació per la Justícia, Sr. José María Tomás i Tío. Esta taula va ser moderada per la Sra. Amparo Martí, cap d’unitat de suport i perícia de l’Agència i secretària del Comité d’Ètica.
  • “Mitjans de comunicació i corrupció”. Esta taula va ser moderada per la periodista Sra. Clara Castelló i va comptar amb la participació del Sr. Juan Nieto del periòdic El Español; la Sra. Laura Ballester del periòdic Levante-EMV; el Sr. Alberto Rallo de Las Provincias i la Sra. Rosana Crespo de València Plaza.

Es pot consultar la gravació de la jornada en els següents enllaços:

https://www.youtube.com/watch?v=owoBhpYifkA (primera part)
https://www.youtube.com/watch?v=s0qgaGFPBs8&list=PLEM4Z9f8tfOxbLLG-Sk2yEhKCMg8EoyqQ&index=2 (segona part)

Sense comentaris

Escriu un comentari