L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, elegit com a nou vicepresident del Consell de Participació de l’AVAF

L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, elegit com a nou vicepresident del Consell de Participació de l’AVAF

L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (OCCC) ha sigut triat el passat 13 de desembre de 2022 per a vice presidir el Consell de Participació de l’Agència Valenciana Antifrau.

En la reunió ordinària, a més de votar-se la renovació de les vocalies i la nova elecció de vicepresidència a causa de la substitució d’Ana María Fuertes (Fundació per la Justícia), es va presentar l’estudi realitzat per Fernando Jiménez respecte a la 1a Enquesta de Percepció de la Corrupció, que recull no sols la percepció a nivell estatal, sinó també al País Valencià.

Un element important a tindre en compte d’aquesta enquesta són els resultats a nivell autonòmic quant al coneixement de l’Agència Antifrau Valenciana, albirant que entre els joves existeix un escàs coneixement de l’existència de l’AVAF, sector important a tindre en compte per a la seua formació i participació en la societat.

Quant a les vocalies del Consell de Participació, aquests tres anys següents, es constitueix per diferents organitzacions: Acció Cívica contra la Corrupció; Alertadores Contra la Corrupció (Whistleblower); Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU); Fundació Internaiconal Baltasar Garzón (FIBGAR); Fundació per la Justícia; Observatori Ciutadà contra la Corrupció (OCC); Open Society Initative for Europe (OSIFE); Plataforma Ciutadana Castelló per la Justícia i contra la Corrupció; Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda (GESTHA); Tactical Whistleblowers; Transparència Internacional Espanya i World Compliance Association.

Aquest consell és l’òrgan creat per l’AVAF perquè les organitzacions ciutadanes, cíviques i socials que participen en la lluita contra el frau i la corrupció puguen participar en la institució, impulsant al costat de l’AVAF la integritat pública i l’ètica des de la ciutadania.

Per a més informació: El Consell de Participació de l’Agència renova les seues vocalies i la vicepresidència recau en l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció.

Sense comentaris

Escriu un comentari