20, 21 i 22 de maig tindran lloc les jornades europees “Joves, ciutadania, transparència i lluita contra la corrupció”

20, 21 i 22 de maig tindran lloc les jornades europees “Joves, ciutadania, transparència i lluita contra la corrupció”

Avui s’ha presentat el programa de les Jornades Europees “Joves, Ciutadania, Transparència i lluita contra la corrupció” que tindran lloc a València els dies 20, 21 i 22 de maig.

L’objectiu de les Jornades és doble:

1. Conèixer i debatre les principals iniciatives institucionals contra la corrupció, concretament:

  • l’Agència Valenciana contra el Frau i la Corrupció
  • el portal de la Transparència de la Generalitat i el Codi de Bon Govern
  • la proposició de llei d’incompatibilitats
  • el projecte de llei de protecció de funcionaris
  • -estratègies locals

2. Conèixer associacions ciutadanes d’altres estats d’Europa que lluiten contra la corrupció, per aprendre de la seua experiència i debatre amb ells bones pràctiques, així com estudiar la seua aplicabilitat en el cas valencià

Hem de destacar la representació institucional i política, començant per la presència de l’alcalde de València, els representants dels Grups de Podem, Compromis i PSPV-PSOE, de la Conselleria de Transparència, la Diputació de València i els ajuntaments de Barcelona i Elx (vegeu programa adjunt).

També en l’àmbit associatiu, la representació és plural i significativa, destacant la participació de l’associació italiana RISCC i la croata GONG, a més de les valencianes HUBCívico, Acció Cívica, Fundació per la Justícia i l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció.

Cal assenyalar l’excepcionalitat de la iniciativa, tant pel fet de presentar i debatre conjuntament amb la ciutadania les iniciatives institucionals, com per la presència internacional. D’aquesta manera, les Jornades esdeven un marc d’informació, anàlisi, debat i reflexió que ofereixen una oportunitat única, i que significa un precedent important en la tasca de conscienciació ciutadana per a la lluita contra el càncer de la corrupció.

Les jornades són organitzades per l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, plataforma constituïda per diverses associacions valencianes (Atelier, Perifèries, Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet i Acicom).

Programa

Fes clic ací per a descarregar-lo.

Galeria d’imatges

Autor: Prats i Camps.

Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.